Nyckelviksskolan Konstskolan Basis Myndigheten för yrkeshögskolan Järvaveckan 2018

Nyckelviksskolan och Konstskolan Basis anordnar tillsammans med Myndigheten för yrkeshögskolan ett panelsamtal om yrkesvägar efter Konst- och kulturutbildningar på måndag den 11 juni kl 17.00-18.00. Det sker på seminariescen 4 på Järvaveckan som går av stapeln på Spånga IP (följ skyltarna). Sex tidigare studerande på dessa skolor berättar:

Amanda Liskarin – Inredningsarkitektur och möbeldesign / Konstfack
Alva Roselius – Fri konst / Konstfack
Simon Graf – Grafisk design och illustration / Konstfack
Hillevi Hesseldahl – Industridesign / Konstfack
Ivona Aleini – Arkitekturskolan KTH
Pablo Londono Sarria – Formgivare och grundare av plattformen this is sweden

Moderator: Hanna Nordell – Producent / Tensta Konsthall

– – –

Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Det levande navet för Järvaveckan är en stor mötesplats för samhällsengagemang. Företag, föreningar, myndigheter, organisationer, politiker och medborgare inbjuds för att vara på plats och bidra med expertis och perspektiv. Tillsammans skapar vi dynamiska möten och samtal mellan samhällsaktörer och medborgare – såväl från Järva som från resten av staden och hela landet. Järvaveckan är ett initiativ av Ahmed Abdirahman, grundaren av den ideella föreningen The Global Village, en partipolitiskt och religiöst obunden förening med hemvist i Hjulsta, Stockholm.

Järvaveckan

– – –

Konst- och kulturutbildningar är eftergymnasiala och bedrivs av flera olika skolor runt om i Sverige. De vänder sig till dig som vill studera inom konst och kultur och är indelade i två kategorier.

1. Högskoleförberedande utbildningar inom det konstnärliga området – som kan leda till vidare studier på konst-, musik- eller teaterhögskolor.

2. Yrkesinriktade utbildningar inom det konstnärliga och kulturella området, samt utbildningar inom kulturarvsområdet – exempelvis konst, formgivning, design, dans, musik, teater, arkitektur, inredning, medieproduktion, skrivande, mode, textil, smide med mera.

Utbildningarna bedrivs av privata skolor och ingår i utbildningsformen konst- och kulturutbildningar som infördes 2015. Skolorna är i sig inga nykomlingar, tvärtom är de etablerade inom den konstnärliga världen sedan många år tillbaka. Många kända artister, skådespelare, dansare, konstnärer, arkitekter och formgivare har gått på någon av de här utbildningarna.

Nyckelviksskolan Vårutställning 2018

Det är vårutställning på Nyckelviksskolan fredag 18 maj till söndag 20 maj kl 11.00-16.00.

Vårutställningen är ett utmärkt tillfälle att se arbeten och verk, möta studerande och lärare från våra olika utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design. Passa också på att ta något i handen att äta och fika (vi tar kort eller Swish men inte kontanter). En folkfest med tusentals besökare under tre dagar! Hantverkspedagogerna kommer att ha workshop / öppen verkstad på vårutställningen.

Adress: Granvägen 1–3 Buss: 201, 204, 205, 206, 211, 212 och 221 till Lidingö centrum.

På lördag den 19 maj går det minibuss-turer mellan Nyckelviksskolans och Malmstens respektive vårutställningar. Passa på att se två utställningar samma dag. Bussen går från:
Malmstens kl 12.00, kl 13.00, kl 14.00
Nyckelviksskolan kl 12.30, kl 13.30, kl 14.30

Affischdesign: Klara Nordin Stensö, Bild och grafisk form

Facebook-evenemanget

Nyckelviksskolan Metallformgivning Nutida Svenskt Silver

Gänget som gick Metallformgivning 2017-18 ställer ut på Nutida Svenskt Silver (Västmannagatan 49, Sthlm) 28-30 juni. Vernissage idag kl 12-20! Öppet imorgon kl 12-18 och på lördag kl 11-16.

Gå till Facebook-evenemanget!

Nyckelviksskolan Lidingö Stad sommarkurs

Nu är det dags att anmäla sig till årets sommarkurs 18-21 juni för barn och ungdomar på Nyckelviksskolan, en kurs i färg, form och hantverk. Kom och prova på olika material och tekniker i Nyckelviksskolans verkstäder och ateljéer.

Tre dagars kurs i konst och hantverk och fjärde dagen är det vernissage. Arbetsdagarna kommer att vara måndag-torsdag klockan 10.00 – 16.00. På torsdag förmiddag hänger vi en utställning av vad vi gjort, som vi visar som avslutning kl. 12.00. Vi som leder arbetet och kommer att vara tillsammans med er är nyutbildade hantverkspedagoger.

Kursen är ett samarbete mellan Nyckelviksskolan och Lidingö stad.

Vi tar emot två grupper, 10-12 år och 13-19 år. Avgiften är 600 kr och i det ingår arbetsmaterial, frukt och fika.

Anmälan hos Lidingö Stad