Under 1700-talet var porslinet ett exklusivt material och det var vanligt att använda porslinsfiguriner i dukningar vid fina middagsbjudningar. Skulpturernas motivvärld gestaltade dåtidens berättelser och ideal och de fungerade som samtalsobjekt i förmögna hem.

I grupputställningen ”Conversation piece” på galleri blås & knåda presenterar 48 studerande från utbildningen Färg, form och hantverk på Nyckelviksskolan moderna samtalsobjekt i keramik som tar avstamp i figurintraditionen. Besökaren kommer att möta individuella tolkningar av vår tids stora och små frågor.

Utställningen pågår onsdag 12 februari – onsdag 19 februari i övre rummet på blås & knåda. Vernissage onsdag 12 februari kl 16.00-18.00. Invigningstal kl 17.00 av rektor Cecilia Darle.

Galleri blås & knåda ligger på Hornsgatan 26 på Södermalm i Stockholm. Öppettider: tisdag-fredag 11-18, lördag 11-16 och söndag 12-16.

Nyckelviksskolan blås o knåda Färg, form och hantverk

Nyckelviksskolan Bazaren Waterfront Congress Center

Nyckelviksskolan deltar på Bazaren, som är en rekryteringsmässa med huvudsyftet att arbetssökande och arbetsgivare ska träffas, men den innehåller också utbildnings-anordnare och en Starta Eget-avdelning. Medverkar gör studerande på tvåårig yrkesutbildning till Hantverkspedagog årskurs 1. De håller samtidigt i en workshop i montern där besökaren kan sätta sig ner och skapa saker med händerna och snacka.

Bazaren är torsdag och fredag 13-14 februari kl 10.00-16.00 på Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons plan 4 (intill Centralstations ingång övre plan) på våning 4. Det är fri entré!

 

En helt vanlig vardag fredag 13 mars kl 10.00-12.00 samt 13.00-15.00 ställer Nyckelviksskolan upp dörrarna för dig som är nyfiken på våra utbildningar. Kom in och se hur vi arbetar i verkstäderna och ateljéerna och träffa studerande och lärare. Vi bjuder dessutom på fika och du kan få svar på dina frågor hos oss från skolans kansli.