Nyckelviksskolan Konstskolan Basis Myndigheten för yrkeshögskolan Järvaveckan 2018

Nyckelviksskolan och Konstskolan Basis anordnar tillsammans med Myndigheten för yrkeshögskolan ett panelsamtal om yrkesvägar efter Konst- och kulturutbildningar på måndag den 11 juni kl 17.00-18.00. Det sker på seminariescen 4 på Järvaveckan som går av stapeln på Spånga IP (följ skyltarna). Sex tidigare studerande på dessa skolor berättar:

Amanda Liskarin – Inredningsarkitektur och möbeldesign / Konstfack
Alva Roselius – Fri konst / Konstfack
Simon Graf – Grafisk design och illustration / Konstfack
Hillevi Hesseldahl – Industridesign / Konstfack
Ivona Aleini – Arkitekturskolan KTH
Pablo Londono Sarria – Formgivare och grundare av plattformen this is sweden

Moderator: Hanna Nordell – Producent / Tensta Konsthall

– – –

Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Det levande navet för Järvaveckan är en stor mötesplats för samhällsengagemang. Företag, föreningar, myndigheter, organisationer, politiker och medborgare inbjuds för att vara på plats och bidra med expertis och perspektiv. Tillsammans skapar vi dynamiska möten och samtal mellan samhällsaktörer och medborgare – såväl från Järva som från resten av staden och hela landet. Järvaveckan är ett initiativ av Ahmed Abdirahman, grundaren av den ideella föreningen The Global Village, en partipolitiskt och religiöst obunden förening med hemvist i Hjulsta, Stockholm.

Järvaveckan

– – –

Konst- och kulturutbildningar är eftergymnasiala och bedrivs av flera olika skolor runt om i Sverige. De vänder sig till dig som vill studera inom konst och kultur och är indelade i två kategorier.

1. Högskoleförberedande utbildningar inom det konstnärliga området – som kan leda till vidare studier på konst-, musik- eller teaterhögskolor.

2. Yrkesinriktade utbildningar inom det konstnärliga och kulturella området, samt utbildningar inom kulturarvsområdet – exempelvis konst, formgivning, design, dans, musik, teater, arkitektur, inredning, medieproduktion, skrivande, mode, textil, smide med mera.

Utbildningarna bedrivs av privata skolor och ingår i utbildningsformen konst- och kulturutbildningar som infördes 2015. Skolorna är i sig inga nykomlingar, tvärtom är de etablerade inom den konstnärliga världen sedan många år tillbaka. Många kända artister, skådespelare, dansare, konstnärer, arkitekter och formgivare har gått på någon av de här utbildningarna.