Skolstarten för läsåret 2018-19 börjar måndag den 21 augusti kl 9.00. Sedan är det en full undervisningsdag som pågår till kl 15.45.

Föreläsning i i Ansgarskyrkan torsdag den 23 augusti kl 9.00-11.00 med psykologen Oskar Henrikson. Föreläsningen ”Vi är dom” kommer att handla om om individens förhållande till gruppen och grupprocesser.

Arbetsplatsträff på Nyckelviksskolan tisdag den 11 september kl 16.00-18.00.

Föreläsning tisdag den 25 september kl 14.00-16.00 i Ansgarskyrkan.

Varför putsas fasader vita vid renoveringen av Husby? Varför väljer man att frångå konstnären Folke Romells ursprungliga färgsättningen, som länge fungerat som ett av Husbys främsta kännetecken? Hur kommer det att nästan alla nya hus i Kosta målas faluröda? Vad får amerikaner att vilja sprutmåla sina gräsmattor gröna? Och vad får ett färgföretag att döpa en väggfärg till Kenya Dark?

Att lära ut kunskap om färg och färglära ses som självklara och viktiga delar av en konstutbildning. Mer sällan diskuteras färg i termer av ideologi och politik. I föreläsningen Färgens mening är fokus just på dessa områden, och hur färg kan vara ett verktyg för att se och utforska skeenden i vår samtid.

Eva Arnqvist är konstnär verksam i Stockholm, utbildad vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hennes senaste projekt och utställningar inkluderar In & Ut, Gävle sjukhus, Massa i rörelse, Kalmar Konstmuseum, Ett rum med utsikt, Slakthusområdet, Grand Tour – a travelogue (OEI förlag).

Det är studiedag för personalen på torsdag den 27 september kl 9.00-16.00.

Styrelsesammanträde på Nyckelviksskolan torsdag den 27 september kl 18.00-21.00.

Självstudier måndag till fredag den 22-26 oktober 2018.

Föreläsning i Ansgarskyrkan torsdag den 8 november kl 14.00-16.00.

Andreas föreläsning handlar om hur det kom sig att han landade på Nyckelviksskolan och vad han gjort efteråt. Han kommer att prata om sin syn på design och designarbete med exempel från den egna verksamheten.

Andreas Nobel är inredningsarkitekt, fil dr., lektor på Beckmans samt medgrundare till designgruppen Uglycute.

Arbetsplatsträff på Nyckelviksskolan torsdag den 15 november kl 16.00-18.00.

Under tre dagar, torsdag-lördag 22-24 november klockan 10-16, fylls en av Svenska Mässans största hallar med Sveriges universitet, högskolor och ytterligare representanter för olika utbildningsmöjligheter, arbetsgivare och tusentals ungdomar i jakt på mer kunskap, inspiration och svar på sina frågor inför sitt framtida val av utbildning och karriär.

Kunskap & Framtid är till för att inspirera, vägleda och väcka nyfikenhet hos dig som besökare. Vi vänder oss till dig som vill studera vidare, byta yrkesinriktning eller kanske vill ta en paus från studierna för att jobba ett år utomlands. På plats finns ett brett utbud av utställare som hjälper dig att bli redo för att börja plugga, för studentlivet och för din framtida karriär.

Nyckelviksskolan medverkar i Kreativa torget tillsammans med andra anordnare av Konst- och kulturutbildningar och YH-utbildningar inom formgivning.

Årsmöte för Föreningen Nyckelviksskolan torsdag den 22 november kl 17.00-18.30.

Nyckelviksskolan medverkar på SACO Studentmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö onsdag till fredag 28-30 november.

Det är studiedag för personalen onsdag den 28 november kl 9.00-16.00.

Styrelsesammanträde för Föreningen Nyckelviksskolans styrelse på Nyckelviksskolan torsdag den 6 december kl 18.00-21.00.

Föreläsning i Ansgarskyrkan torsdag den 13 december kl 9.00-11.00.

Petra Gipp är utbildad i byggnadskonst vid Det Kongelige Kunstakademi i Köpenhamn samt flertalet skolor i måleri, foto och arkitektur.

Petra arbetar med arkitektur som ett konstnärligt uttryck. Material, volym, proportioner och detaljer är det som Petra knådar samman till en skulptural arkitektur. Hon har medverkat i många utställningar i Sverige och internationellt. Som arkitekt är Petra Gipp ovanligt engagerad i material och i byggprocessen. Hon lärde sig under två år till och med att mura och har en förkärlek för byggnader som Markuskyrkan i Björkhagen av Sigurd Lewerentz. Petra har haft samarbeten med exempelvis tonsättare Kim Hedås och textilkonstnären Akane Moriyama och hon driver sedan 2009 det stockholmsbaserade arkitektkontoret Petra Gipp Arkitektur.

Öppen dörr på Nyckelviksskolan fredag den 14 december kl 10.00-12.00 och kl 13.00-15.00.

En helt vanlig vardag ställer Nyckelviksskolan upp dörrarna för dig som är nyfiken på våra utbildningar. Kom in och se hur vi arbetar i verkstäderna och ateljéerna och träffa studerande och lärare. Vi bjuder dessutom på kaffe och kaka och du kan få svar på dina frågor hos oss från skolans kansli.

Arbetsplatsträff på Nyckelviksskolan måndag den 17 december kl 9.00-11.00.

Planeringsdag och lärarforum i personalrummet måndag den 17 december kl 11.00-16.00.

Sista undervisningsdagen före jul fredag den 21 december.

Självstudiedagar torsdag och fredag 27-28 december.

Självstudiedagar onsdag till fredag 2-4 januari 2019.

Undervisningen återupptas efter julhelgerna på måndag den 8 januari 2018.