Nyckelviksskolan ligger på Lidingö, ett stenkast utanför Stockholm. Mitt inne bland gamla villakvarter och högst uppe på en kulle är skolbyggnaderna samlade bland högresta tallar.

Två av skolans byggnader är ombyggda sekelskifteshus och två är byggda specifikt för Nyckelviksskolans verksamhet och behov.

Granvägen 1 är skolans huvudbyggnad och är det röda huset högst uppe på kullen. Där ligger kontor, bibliotek och seminarierum. Här finns uppehålls- och lunchutrymmen för såväl studerande som för personal. Här finns även grafikverkstaden, en teorisal samt lokalerna för Bild och grafisk form. I tillbyggnaden finns två tecknings- och måleriateljéer.

På Granvägen 3 ligger skolans verkstäder för trä och metall samt ateljéerna för textil form med textiltryck och skulptur. En trappa ner finns ett rum för projekt och fotografering – ”Studion”. Intill finns en paviljong som inrymmer keramikverkstaden.

Friggavägen 2 kallas ”Tallbo” och ligger mitt över vägen från skolan huvudbyggnad. Där finns två ateljéer för vävning och för textil form samt verkstäder för trä och metall.